Pepoli Palace

Bologna - 2005-2011

From a distribution point of view, the project development consisted in structuring the new rooms destined for temporary exhibitions and to bond them organically into an easy to use museum route.

Inside the iron tower, the rooms destined to hold the temporary exhibitions and the other initiatives foreseen by the scientific project have been placed on five levels.

The stairs and lift that access the museum route of Pepoli Palace, which will be restored and cleaned of all the additions that have followed over the years, are on the outside.
Technical Sheet
Performed service
Structural detail design, structural working project and site engineering
Client
Fondazione Cassa di Risparmio
Year
2005-2011
Surface
4671 m2
Cost of the project
17.000.000 €

Photogallery

MJW structures

We design large scale and spatial integrated structures.